Голямата сила на Пеевски идва от негласуващите. Това каза пред Нова

...
Голямата сила на Пеевски идва от негласуващите. Това каза пред Нова
Коментари Харесай

Кирил Петков: Голямата сила на Пеевски идва от негласуващите

Голямата мощ на Пеевски идва от негласуващите. Това сподели пред Нова ТВ съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Според него в случай че в България процентът на гласуващите е като в Германия, Пеевски ще има единствено 18 депутата в идващия парламент.

Петков съобщи, че всички свободни жители би трябвало да осъзнаят, че най-голямата мощ на задкулисието идва от това, че те не гласоподават.

" 17,5% от нашите гласоподаватели са твърдо с нас, 7% се чудят дали да излязат и да гласоподават. Това е по този начин, не тъй като имат вяра, че сме ги предали. Те схванаха, че ние не търгуваме с правила ", съобщи Петков.

Той се извини на гласоподавателите за това, че по време на " сглобката " не е имало добра връзка с тях.

" То не беше инцидентно. Искахме да създадем промени и в правосъдната система, и в ПВУ законите. Знаехме, че в случай че се похвалим и разкажем какво се случва, шансът ГЕРБ да ни поддържат е дребен ", сподели Петков.

Той добави, че е трябвало да минат девет месеца, да се разпадне сглобката и хората да схванат, че не са ги предали.

" Вече знаем за дълбоката договорка, която има сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Тя не е загадка. Пеевски държи огромна част от инфраструктурата на перманентната власт. Това са служби, регулатори, правосъдна власт.

Тази власт, за която хората не гласоподават, подсигурява успокоение на ГЕРБ, а ГЕРБ, с гласовете си, подсигуряват, че действителна промяна няма да се случи. Докато тази договорка стои там, ние не можем да приказваме още веднъж с ГЕРБ ", сподели Петков.

Той посочи, че когато се седне на полемика с ГЕРБ, първият въпрос би трябвало да е дали те ще поканят Пеевски да участва.

" Вторият въпрос е, когато се вършат състезания за Висш съдебен съвет, регулатори и служби, ще има ли обезпечена квота за някого. Ние не желаеме такава. Ако и ГЕРБ не желаят, а Движение за права и свободи не би трябвало да имат, в случай че имаме почтени състезания - това значи, че за първи път от 30 години насам хората, които управляват властта подмолно, ще би трябвало да я предадат и тя да стане институционална.

Искаме мачове, които не са нагласени. Нашата общественост са демократичните проевропейски хора в България. Трябва да покажем, че сме дружно и сме мобилизирани. Така ставаме незаобиколим фактор. Стига сме се съобразявали с всички, време е те да се преценяват с нас. Този път няма да поемем отговорността на ГЕРБ. Нямаме никакъв проблем да сме в съпротива ", казза Петков.

И пое обещания към гласоподавателите, че в случай че ГЕРБ не одобри съглашението, в което са написани съответни промени в правосъдната система, регулаторите и службите, то " Продължаваме промяната - Демократична България " ще бъде в съпротива.
Даниел Митов: ГЕРБ пораства
ГЕРБ пораства. Трябва да забележим в какъв мащаб хората ще си дадат сметка, че би трябвало да гласоподават с разсъдък и да не помнят страстите и настройките, с които се отиваше на избори в ония смутни времена, когато се подвигаха юмруци и се хвърляха какви ли не обвинявания. Това каза зам.-шефът на ГЕРБ Даниел Митов.

" Нямаме визия какви ще са резултатите от вота. Единственото нещо, което би трябвало да вършим в акцията, е да кажем на нашите, на българските жители: Стига толкоз опити. Дайте да се занимаваме съществено с ръководството на страната ", съобщи Митов.

Той посочи, че преди да стане въпрос за полемика сред партиите, би трябвало да се видят резултатите от изборите.

" Точно по разпоредбите на демокрацията, след вота, според от изхода, се сяда на маса с политически субекти, с които въпреки всичко могат да се намерят общи цели и тогава се взема решение дали може, или не може да се сформира кабинет ", обясни Митов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР